<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår bølge av børsnoteringer og gigantavtaler

Morgan Stanley-topp blir «skuffet» om det blir færre enn fem børsnoteringer i Tyskland de kommende 18 månedene.

Publisert 11. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
BØLGE PÅ VEI: Her fra en av årets hittil bare to børsnoteringer i Tyskland, da parfymeselskapet Douglas ble notert i mars. Foto: Bloomberg

Morgan Stanley spår en bølge av børsnoteringer (IPO) og store M&A-transaksjoner i Tyskland det neste halvannet året, melder Bloomberg.

– Jeg venter så mange som ti store IPO-er og blir skuffet om det blir færre enn fem i Tyskland i løpet av de neste 18 månedene, sier Thomas Thurner, en av finansgigantens ledere for aksjekapitalmarkeder i Europa, Midtøsten og Afrika, ifølge nyhetsbyrået.

Det vises til at Tyskland kun har hatt to børsnoteringer hittil i år, der tilsammen 1,5 milliarder euro ble hentet.

Melder om sterk pipeline

Videre spår Jens Maurer, Morgan Stanleys leder for investment banking i Tyskland og Østerrike, at flere store fusjoner og oppkjøp står på trappene i Tyskland.

Han tror både på store utskillelser og at tyske selskaper vil utforske transaksjoner i USA for å styrke veksten sin.

Dessuten tror han at amerikanske selskaper kan finne attraktive muligheter i visse tyske børsnoterte selskaper, spesielt mellomstore selskaper, og poengterer at Morgan Stanleys pipeline er sterk.