<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eika starter ny bank

Eika Alliansen lanserer en ny digitalbank som skal konkurrere med banker som Sbanken, Bulder og Obos-banken.

Publisert 29. aug.
Oppdatert 29. aug.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
NY BANK: Eika Alliansen tar opp kampen om de heldigitale kundene.  Foto: Eika

I en pressemelding torsdag morgen melder Eika Alliansen at det lanseres en ny bank som skal bygges på Eika-bankenes felles teknologiplattform, og som skal tilby boliglån og dagligbanktjenester til heldigitale kunder.

Banken får navnet «Penni», og er ventet å lanseres ved årsskiftet. 

«Vi ser at rene digitalbankkonsepter dekker et behov i markedet og har god vekst. Med lanseringen av Penni treffer vi et helt nytt kundesegment for Eika, og kan skape ny vekst og kapitalisere på plattformen vår uten å gå i beina på lokalbankene», kommenterer banksjef Ola Jerkø i meldingen.

Eika Alliansen består av over 50 små og mellomstore lokalbanker. I fellesskap eier de Eika Gruppen, samt noen andre leverandørselskaper. 

Heldigitale kunder

Bankene mener Penni vil stå sterkt i konkurransen om selvbetjente kunder. Her står banker som Sbanken, Bulder og Obos-banken sterkt.

«Hos oss vil kundene få full nettbank og mobilbank fra dag 1. Samtidig blir ikke Penni for alle – som hos andre digitalbanker blir dette en bank som passer best for kunder med ganske standard behov for boliglån og hverdagsbank, og som ønsker å betjene seg selv», kommenterer direktør for kundeopplevelser, Amund Tosterud. 

Eika Alliansen

  • Eika Alliansen består av over 50 små og mellomstore lokalbanker. I felleskap eier de Eika Gruppen, og andre leverandørselskaper.
  • Til sammen har Eika-bankene over 400 av de totalt 950 bankkontorene rundt om i landet. Det gir Eika en langt større tilstedeværelse enn det akkumulerte utlånsvolumet i bankene skulle tilsi. Til sammen begrenser den samlede forvaltningskapitalen seg til 400 milliarder kroner.