<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Panoro Energy: Finner olje i Afrika

Panoro Energy passerte to milliarder kroner i fjor, og første kvartal ga ytterligere et løft. 

Publisert 7. aug.
Oppdatert 7. aug.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Solid erfaring: John Hamilton har vært konsernsjef i oljeselskapet Panoro Energy siden 2015.  Foto: Øivind Ekås

Panoro Energy   er et britiskregistrert oljeselskap som har vært notert på Oslo Børs siden 2010, og der flertallet av aksjonærene er norske. Den aller største er Sundt, investeringsselskapet til søsknene Helene og Christian Sundt, som sitter på cirka 11,5 prosent av aksjene.

Panoro Energy driver leting, utvikling og produksjon av olje i flere afrikanske land. Blant de mest sentrale eiendelene finner vi Ceiba-feltet og Okume-komplekset i Ekvatorial-Guinea og Dussafu Marin-lisensen i Gabon.

BW Energy er operatør og eier 73,5 prosent av blokken, mens Panoro Energy har 17,5 prosents eierandel i Dussafu-lisensen. Partnerne meldte nylig om betydelige oljefunn i Hibiscus-feltet, som inngår i denne lisensen. Panoro Energy er også til stede i Sør-Afrika og Tunisia, mens datterselskapet Pan-Petroleum Nigeria ble solgt for to år siden.

Omsetningen gjorde et første større løft i 2021 – fra 250 millioner til en drøy milliard kroner – og i 2023 skjedde det ytterligere et løft fra 1,8 milliarder til 2,4 milliarder kroner.

De tre siste årene har Panoro Energy hatt et samlet overskudd på tett oppunder en milliard kroner.