<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cloudberry øker i vannkraft

– Vi er glade for å utvide vårt forhold til både Forte og Swiss Life Asset Managers gjennom dette oppkjøpet, sier konsernsjefen. 

Publisert 27. juni
Oppdatert 27. juni

Cloudberry Clean Energy gjør nytt kjøp på 15,99 prosent av aksjene i Forte Vannkraft, fremgår det av en børsmelding torsdag kveld. 

Det øker Cloudberrys totale eierskap i Forte til 49,99 prosent. 

Oppkjøpet skjer gjennom et fond forvaltet av Swiss Life Asset Managers. 

Porteføljen til Forte Vannkraft består av 14 vannkraftverk og en kraftavtale, med samlet estimert årlig produksjon på 254 gigawattimer. 

Cloudberry utvikler, eier og driver flere fornybare kraftverk i Norge, Sverige og Danmark, innen både vind, vann og sol. 

– Forte-porteføljen er en godt forvaltet vannkraftsportefølje med en produksjonsprofil som utfyller Cloudberrys eksisterende eiendeler godt. Etter å ha vært minoritetsaksjonær i Forte siden 2020, er vi godt kjent med porteføljens styrker og potensiale, sier konsernsjef Anders Lenborg i Cloudberry i børsmeldingen. 

Prisen er ikke offentliggjort, men skal tilsvare omtrent 1,1 ganger bokført verdi av selskapets Forte-aksjer i første kvartal.

Høyest mulig avkastning

Torsdag morgen ble det kjent at Cloudberry selger tre vannkraftanlegg til det norske vannkraftsselskapet Cadre til en total verdi på 320,5 millioner kroner. 

Etter nedbetaling av gjeld vil transaksjonen gi 205 millioner kroner til Cloudberry som vil bli reinvestert for å ekspandere fornybarporteføljen.

15. februar i år var konsernsjef Lenborg gjest i Børsmorgen, hvor han ble spurt om hvilke typer investeringer han så lønnsomhet i. 

– Vi bruker hele tiden vår fleksible modell til å se hvor vi kan skape best mulig avkastning for aksjonærene. Fremover vil vi se på vann og vind i Norge, vind i Sverige og vind og sol i Danmark, sa han da.