<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fall på bunnlinjen for Noram Drilling

Resultatet for Noram Drilling falt over 80 prosent sammenlignet med første kvartal 2023.

Publisert 21. mai

Noram Drilling rapporterte resultater etter handelsslutt tirsdag. Selskapet rapporterte driftsinntekter på 25 millioner dollar, hvilket er en økning på 4 prosent fra forrige kvartal, men et fall fra samme kvartal i fjor. Justert EBITDA endte på 6,7 millioner dollar, opp 24 prosent fra forrige kvartal

Utnyttelsesgraden på flåten var var 87,5 prosent sammenlignet med 82,3 prosent i forrige kvartal, og den gjennomsnittlig dagraten på 26 300 dollar, hvilket er en nedgang på fra forrige kvartal. Resultatet endte på 1,8 millioner dollar, hvilket er et kraftig fall fra første kvartal 2023 der resultatet var 10 millioner dollar.

Noram Drilling

(Mill. USD) 1.kv/24 1.kv/23
Driftsinntekter 25,0 32,7
Driftsresultat 1,8 10,0
Resultat før skatt 1,8 10,0
Resultat etter skatt 1,8 10,0

 

Noram Drilling opererer i den tyngre industrisektoren, hovedsakelig i gruve- og infrastruktursektoren, hvor selskapet leverer maskiner og tilhørende utstyr til større infrastrukturprosjekter. Selskapet tilbyr et bredt spekter av produkter og løsninger innen boring, konstruksjon, samt lastere og ventilasjonssystemer for boring. Kundene finnes i olje- og gassektoren, samt blant aktører i byggebransjen. De største operasjonene utføres i Nord-Amerika.

I børsmeldingen sier Marty L. Jimmerson, administrerende direktør i NorAm Drilling:

– Til tross for at WTI-oljen økte med 15 prosent i løpet av første kvartal, var antallet rigger i USA i hovedsak flatt og riggantallet i Permian økte bare beskjedent. Markedet er fortsatt påvirket av redusert redusert etterspørsel etter boring etter betydelig konsolideringsaktivitet blant private og offentlige og offentlige operatører, i tillegg til disiplinerte produksjonsplaner hos de fleste E&P-selskapene.