<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjemarkedet i Eurosonen på sitt høyeste nivå siden 2008

UBS trekker frem europeiske aksjer fremfor amerikanske. Samtidig befinner aksjemarkedet i Eurosonen seg på sitt høyeste nivå siden før finanskrisen. 

Publisert 10. mai
Oppdatert 10. mai

iShares MSCI Eurosone ETF-indeksen, registrerte fredag sitt høyeste nivå ved stengetid siden juni 2008. Også andre europeiske referanseindekser, slik som Stoxx Europe 600, den tyske DAX, og britiske FTSE 100, befinner seg nå på rekordhøyder. Det samme gjør Oslo børs.

Analytikere i UBS, ledet av Andrew Garthwaite, sier nå at den sveitsiske storbanken har større tro på europeiske aksjer, en på amerikanske. 

På samme tid er det ikke det europeiske aksjemarkedet som er storbankens favoritt. På topp troner Japan, etterfulgt av Storbritannia, så Eurosonen, og deretter USA.

Grunnen til at Eurosonen trekkes frem av storbanken som et markedet med større gevinstpotensial enn USA er flere. 

UBS peker på de økonomiske dataene - og først og fremst aktiviteten blant innkjøpssjefer, som nå overasker positivt i Europa. Den sterkere aktiviteten i Europa kan føre til at den rekordstore vekstforskjellen i bruttonasjonalprodukt mellom USA og Europa, kan jevne seg mer ut, tror analytikerne. 

I tillegg peker UBS på at Europa allerede har begynt å kutte i renten, der den sveitsiske sentralbanken og den svenske riksbanken, har vært de første ut av startblokkene. Den europeiske sentralbanken er ventet å kutte neste måned, mulig etterfulgt av Storbritannias sentralbank, skriver MarketWatch.

Samtidig som europeiske inflasjonsdata overgår amerikanske inflasjonsdata positivt, har Europa også en fordel på grunn av kortere løpetid på europeisk gjeld, mener UBS. 

Videre trekker analytikerne frem verdsettelsen av europeiske aksjer, som har en sektorjustert pris i forhold til inntjeningen, 18 prosent lavere enn amerikanske aksjer.