<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saken oppdateres.

Etter stengetid leverte Apple kvartalstall, det var forvent at inntektene vil falle.

Analytikere forventet en omsetning på 90,01 milliarder dollar og et resultat på 1,50 dollar per aksje. Til tross for Apples ujevne prestasjon de siste månedene, opprettholder et antall analytikere på Wall Street et relativt positivt syn på aksjen.

Apple kunne rapportere en omsetning på 90,75 milliarder dollar. EPS endte på 1,53 dollar per aksje. 

Samtidig var totalomsetningen ned 4 prosent, og iPhone-salget falt 10 prosent. I føste kvartal falt salget med 19 prosent. 

Apple kunngjorde at styret hadde autorisert tilbakekjøp av aksjer for 110 milliarder dollar, en økning på 22 prosent sammenlignet med fjorårets autorisasjon på 90 milliarder dollar. Det er det største noensinne i historien.

Teknologigiganten ga ingen formell guiding, men CEO Tim Cook fortalte CNBC at den samlede omsetningen ville vokse i løpet av juni-kvartalet.

Håp om comeback

Nedadgående iPhone-salgstrender i Kina har skapt en dempet stemning rundt aksjen. Apple har vært den nest dårligst presterende aksjen i Magnificent Seven-gruppen, og aksjene har bare økt med 2 måneders over en 12-måneders periode. 

I forkant av tallslippet var det det håp om et AI-comeback. AI har blitt fremhevet som en vesentlig faktor i Microsofts overtakelse av Apple i markedsverdi tidligere i år. Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni 2024 vil sannsynligvis inneholde betydelige oppdateringer om hvor selskapet står i AI-kappløpet.

Dårlige utsikter

Onsdag kveld varslet Qorvo, en leverandør av komponenter til Apple, at de forventet at inntektene for dette kvartalet ville ligge mellom 825 og 875 millioner dollar. Samtidig hadde analytikerne forventet 924 millioner.

Apple er Qorvos største kunde og står for rundt 46 prosent av salget.

Den skuffende guidingen kommer som et resultat av et utfordrende marked for iPhones, spesielt i Kina, der konkurransen er intens. Ifølge Marketwatch falt iPhone-salget med 19 prosent i første kvartal, mens konkurrentene Xiaomi og Huawei opplevde vekst.

Qorvos oppdatering kommer etter dårlige nyheter fra brikke-leverandøren Skyworks. Selskapet får 66 prosent av inntektene fra Apple og rapporterte at kvartalet hadde vært preget av "under normale trender" innen mobiltelefonvirksomhet.