<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser utfordringer i DNB-aksjen

Arctic Securities opprettholder anbefalingen på DNB-aksjen, til tross for kortsiktige utfordringer. 

Publisert 24. apr. 2024 kl. 11.30
Oppdatert 24. apr. 2024 klokken 12.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
KJØPSANBEFALING: Roy Tilley, analytiker i Arctic Securities ser oppside i DNB-aksjen Foto: Brian Cliff Olguin

DNB leverte svakere enn forventet netto renteinntekter (NII) i første kvartal. Analytikerne ser likevel lyst på bankens langsiktige potensial. De peker imidlertid på kortsiktige utfordringer knyttet til rentemarginer og integrasjonen av Sbanken.

Analysefakta

 

Aksje: DNB
Meglerhus: Arctic Securities
Anbefaling: Kjøp (Kjøp)
Kursmål: 224 (228)

DNB rapporterte en overraskende fem prosent økning i resultat pr. aksje (EPS) for første kvartal, selv om netto renteinntekter (NII) var tre prosent under konsensus. Dette ble delvis kompensert av lavere driftskostnader og bedre kredittkvalitet enn ventet, inkludert noen mindre reverseringer innen kommersiell fast eiendom.

Ledelsen forventer en utlånsvekst på tre til fire prosent årlig.

I en fersk analyse fra Arctic Securities gjentar analytikerne Roy Tilley og Martin Schei Nilsen kjøpsanbefalingen på DNB-aksjen, men justerer ned kursmålet fra 228 til 224 kroner.

Analytikerne understreker at utfordringene i utlån til detaljhandelsbedrifter, og en nedgang i innskuddsveksten, viser bankens evne til å navigere i et utfordrende rentemiljø. 

Med en utbyttejustert pris-til-inntjening for 2024 på 7,9 og en bokført verdi per aksje på 1,2, handles DNB til en attraktiv pris sammenlignet med både nordiske og europeiske konkurrenter. Disse multiplene, kombinert med en forventet egenkapitalavkastning (ROE) på 14,6 prosent, posisjonerer DNB godt i markedet for videre vekst, mener analytikerne.