<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB tjente 10,2 milliarder kroner i første kvartal

Publisert 23. apr. 2024 kl. 07.31
Oppdatert 23. apr. 2024 klokken 07.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB Bank. Foto: Iván Kverme

 

Saken oppdateres

DNB la tirsdag morgen frem førstekvartalstall som viste et resultat etter skatt på 10,2 milliarder kroner, noe som var 2,6 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Til sammenligning ventet analytikerne et nettoresultat på 9,3 milliarder kroner, ifølge konsensusestimater innhentet av Infront.

DNBs netto renteinntekter endte på 15,5 milliarder kroner i kvartalet, tilsvarende en nedgang på 2,9 prosent. På forhånd var det ventet netto renteinntekter på litt over 16 milliarder kroner.

– En sterkere start på året enn ventet styrker troen på at norsk økonomi er på vei mot en myk landing. Norge har lykkes med å holde folk i arbeid og samtidig få ned prisveksten på en kontrollert måte. 2024 ligger også an til å bli et år med vekst i reallønningene. Det er gode nyheter, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB.

Tar lite tap

DNB tar knapt tap i «krisesektor, skrev Finansavisen om tapsavsetningene i næringseiendom i forbindelse med fjerdekvartalstallene. Den gang gjorde DNB tapsavsetninger på 122 millioner kroner innen næringseiendom. 

I første kvartal var DNBs samlede tapsavsetninger på 323 millioner kroner, mens analytikerne ventet tapsavsetninger på 895 millioner kroner i snitt.

I kvartalsrapporten skriver storbanken at utlånsporteføljen har vist seg å være robust gjennom rentehevingene, både i personmarkedet og bedriftsmarkedet.