<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Renten rett opp

Den viktige 2-årsrenten har nesten steget med et helt prosentpoeng på tre måneder. hva nå?

Publisert 12. apr.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord

Den amerikanske 2-årsrenten (renten på amerikanske statsobligasjoner med to års løpetid), som sier litt om markedets forventninger til utviklingen i styringsrenten i USA den nærmeste tiden, har steget kraftig de tre siste månedene. Fra 4,12 prosent på det laveste den 12. januar til over 5 prosent torsdag.

Onsdag og torsdag stanget renten gjennom den tekniske motstanden på 4,98-nivået og 78,6 prosentnivået (fibonacci retracement). Torsdag steg den også forbi 5 prosent (5,012 prosent), før den korrigerte ned igjen.

Over 5 prosent

Brudd på 5-nivået kan åpne for videre oppgang mot 5,08 og toppen fra 19. oktober i fjor. På det høyeste var 2-årsrenten da på 5,26 prosent.

Ved eventuelle korreksjoner er det rom for testing av den tekniske støtten på 4,84-nivået samt ved 61,9 prosentnivået (fibonacci retracement) på 4,81 prosent. Det er også rom for testing av bunnen i trenden på rundt 4,73-nivået og ved 200 dagers glidende gjennomsnitt.

Positiv undertone

RSI har brutt en ny, fallende trendlinje i toppen, og snuste på 70-nivået, som markerte at renten kunne være i ferd med å bli overkjøpt. RSI har også utviklet en positiv undertone og gitt at den fortsetter kan eventuelle korreksjoner ned bli forbigående. Den kan også fortsette å støtte oppgangen i stigningstakten og i oppgangen i hovedchartet.

Denne kommentaren og tekniske analysen skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.