<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Der er det nok en del restruktureringer nå

Norne Securities-sjef Erik Valen tror mange sliter innen bygg/anlegg og turisme nå, men ser mye optimisme også.

Publisert 6. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord

Finansavisen er tirsdag tilstede på Vestlandskonferansen i Bergen, og blant dem som har tatt turen innom studio er Erik Valen, sjefen for byens store meglerhus Norne Securities.

Mens noen høyrenteforvaltere har vært ute og varslet økt mislighold, ser han ingen klare trender innenfor forespørsler etter refinansiering.

– Men jeg har ventet ganske lenge på dette, og er spent på hvordan det slår ut. Det er egentlig fascinerende at ikke flere har hatt problemer ennå. Samtidig tror jeg ikke de som driver innen bygg og anlegg og deler av turistnæringen synes verden ser veldig lyst og lett ut, og der er det nok en del restruktureringer nå, sa han.

– Mye optimisme også

Men selv om boligbyggingen er rekordlav, er det jobber å finne i andre segmenter – eksempelvis veibygging. Sweco har varslet nyansettelser og Multiconsult gjør det bra på flere områder.

– Flere delsegmenter gjør det veldig bra, som tunnelspesialister. Oppi alt det mørke ser vi utvilsomt mye optimisme rundt oss, fortsatte Valen.