<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus venter solid børsoppgang i 2024

BMO Capital Markets forventer at amerikanske aksjer vil oppnå et nytt år med positiv avkastning i 2024.

Publisert 28. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 297 ord
BØRSOPTIMIST: Sjefstrateg Brian Belski i BMO Capital Markets. Foto: Bloomberg

Brian Belski, sjefstrateg i BMO Capital Markets, er ute med en markedsoppdatering hvor han konkluderer med børsoppgang i USA i 2024. Ifølge CNBC opererer meglerhuset med et estimat på 5.100 poeng for S&P 500 i løpet av 2024, noe som antyder en oppgang på rundt 12 prosent. Det representerer en liten nedbremsing i markedsveksten fra i år, noe Belski baserer på historiske markedstrender.

Traff bra med spådommen for 2023

BMO Capital Markets har tidligere vært uke med et 2023-estimat for S&P 500 på 4.550 poeng. Mandag endte indeksen på 4.550,43 poeng.

«Vi tror amerikanske aksjer vil oppnå et nytt år med positive avkastninger i 2024», skriver Belski i et notat, ifølge CNBC.

Sjefstrategen er ikke bekymret for en resesjon på grunn av en robust etterspørsel etter arbeidskraft. Dersom en resesjon skulle inntreffe neste år, mener han det kun vil være en «resesjon på papiret», en såkalt RINO – recession in name only.

Viktigheten av en balansert portefølje

En markedstrend som vil forbedre seg betydelig neste år er prosentandelen av aksjer som presterer bedre enn den bredere indeksen, understreker Belski. Med dette i bakhodet minner han om viktigheten av en balansert portefølje.

«Sagt på en enkel måte, så tror vi at investorer må eie litt av alt, og ikke vippe for langt i den ene eller andre retningen fra et sektor-, stil- og størrelsesperspektiv – i skarp kontrast til trendene som rådet i 2023. Imidlertid bør dette ikke tolkes som en anbefaling om å være mer passiv når du tar beslutninger», skriver Belski i sitt notat.

Aktive investeringsstrategier

Strategen mener aktive investeringsstrategier vil være enda viktigere neste år, ettersom mange av de største aksjene som løftet avkastningen innen ulike sektorer sannsynligvis ikke vil opprettholde den dynamikken i 2024.

BMO Capital Markets forventer at inntjeningen pr. aksje for selskapene i S&P 500 vil øke rundt 13,6 prosent i 2024.