<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla fikk juling etter dårlige nyheter fra Asia

Dårlige nyheter fra Panasonic sørget for et kraftig kursfall i Tesla-aksjen mandag. Shortselgerne har tjent milliarder på få dager.

Publisert 31. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
TESLA: Selv om Tesla-aksjen har fått mye juling de siste dagene, er aksjen opp rundt 60 prosent hittil i år. Foto: Bloomberg

Mandag meldte Panasonic om redusert batteriproduksjon i tredje kvartal. Selskapet skal ha stoppet flere produksjonslinjer i Japan for å redusere batterilagrene.

Tesla fikk juling

Nyheten ble ikke godt mottatt på Wall Street hvor Tesla-aksjen falt 4,8 prosent til 197,36 dollar. Årsaken til det er at Panasonic er Teslas samarbeidspartner og leverandør.

Oppdateringen skaper bekymring blant investorene om en redusert etterspørsel etter elbiler, spesielt for høyere prisede elbiler som kanskje ikke kvalifiserer for skattefordeler eller andre insentiver fra offentlige programmer i og utenfor USA, ifølge CNBC. Panasonic-batterier brukes eksempelvis i Teslas eldre og dyrere Model X SUV og Model S sedan.

Utfordringer

På Teslas kvartalsoppdatering 18. oktober advarte konsernsjef Elon Musk aksjonærene om at rentenivået satte press på selskapet for å holde prisene nede, samtidig som det kunne påvirke forbrukernes evne til å kjøpe eller lease elbiler i fremtiden.

Ifølge CNBC sa Musk gjentatte ganger på kvartalsoppdateringen at Tesla sto overfor alvorlige utfordringer med oppstarten av produksjonen av sin etterlengtede Cybertruck.

Shortselgerne håver inn

Siden kvartalsoppdateringen har Tesla-aksjen falt mer enn 18 prosent. Tall fra finansselskapet Ortex, med base i London, viser at Teslas shortselgere har tjent tre milliarder dollar på kursfallet som har skjedd fra oppdateringen i midten av oktober og frem til fredag i forrige uke.

Mandag skrev Toni Sacconaghi i meglerhuset Bernstein i en oppdatering at han forventer at Tesla vil se lavere marginer og volumskuffelser i regnskapsåret 2024. Ifølge CNBC opererer Bernstein med et kursmål på 150 dollar på Tesla-aksjen.