<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riksrevisjonen: Kritikkverdig at utenlandsformuer ikke sjekkes bedre av Skatteetaten

Staten taper milliarder på at folk med inntekter og formuer i utlandet ikke følger reglene. Likevel har kontrollnivået i Skatteetaten vært lavt.

Publisert 19. okt. 2023 kl. 14.03
Oppdatert 19. okt. 2023 klokken 14.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 118 ord
– MÅ SKJERPE KONTROLLEN: – Skatteetaten må skjerpe kontrollen på dette området, konstaterer riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Foto: NTB

Det er kritikkverdig, mener Riksrevisjonen, og bruker dermed sin nest strengeste «dom».

– Skatteetaten må skjerpe kontrollen på dette området, konstaterer riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Ifølge etaten selv taper Norge 7 milliarder kroner i året på at inntekt og formue skjules i utlandet og unndras skatt, ifølge en fersk rapport fra Riksrevisjonen.

Han påpeker at mange av dem som ikke rapporterer inn inntekter og formue, kjenner reglene, men at det skorter på viljen til å følge dem.

Riksrevisjonen kritiserer også Finansdepartementet for ikke å sørge for tilstrekkelig kunnskap om graden av etterlevelse av globalskatteplikten eller om Skatteetatens kontroll av dette. Dette er «ikke tilfredsstillende».

Rapporten gjelder for perioden 2017 og 2021. Det er sett på inntekter og formue, inkludert ryptovaluta og digitale verdier.

(NTB)