<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Casper Ruud ble søkkrik i fjor

Casper Ruud hadde et eventyrlig 2022 med to Grand Slam-finaler. Det ga utslag i bankkontoen. Inntekten ble treoblet og formuen skjøt til himmels.

Publisert 12. okt. 2023
Oppdatert 14. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 435 ord
KJEMPEHOPP: Casper Ruud hadde et fantastisk år i 2022, både sportslig og økonomisk. Her sammen med kjæresten Maria Galligani. Foto: NTB

2022 startet fantastisk for Casper Ruud, med seier i Argentina Open. Deretter endte han i finalen i Miami Open, før han vant i Geneva Open, gikk til finale i French Open, vant Swiss Open og gikk til finale i US Open, før han også tok seg til finale i ATP-sluttspillet.

Slike prestasjoner er lønnsomme. Det fremkommer tydelig av 2022-ligningen til Casper Ruud.

Formue fra 9 til 57 mill.

Fra å ha hatt en formue på skarve 3,75 millioner kroner i 2020, bykset formuen til 8,9 millioner i 2021 og hele 57 millioner i 2022.

Noe av dette skyldtes høyere inntekter. For mens Ruuds 2020-ligning viste 2,9 millioner i nettoinntekt, økte denne til 9,1 millioner i 2021, før den tok helt av og endte på 31,5 millioner i 2022.

Moderat skatt

Skattebelastningen er likevel ikke så høy at Casper Ruud har valgt å flytte fra Norge, slik flere andre idrettsstjerner har gjort.

Riktignok måtte han punge ut med 4,9 millioner i skatt i fjor, men gitt at formuesskatten utgjør rundt 600.000 kroner, betyr det at inntekten på 31,5 millioner kun er beskattet med mellom 13 og 14 prosent.

Idrettsutøvere har i mange år kunnet dra nytte av en type fondskonto der penger ikke beskattes ved opptjening, slik som for vanlige folk, men ved uttak.

Kjøpte 50-millionershus

Ruud har ikke ventet med å sette pengene i aktivitet. I juli kunne Finansavisen melde at Casper Ruud hadde betalt hele 50 millioner for Pangea-gründer Bård Bjølgeruds villa i Strømstangveien 18A på Snarøya i Bærum.

Ruud sikret seg ett mål tomt og en enebolig på 450 kvadratmeter. Eiendommen har ikke strandlinje, men sjøutsikt i begge retninger.

Skyhøye Forbes-tall

Inntekts- og formuestallene Casper Ruud oppgir til norske skattemyndigheter, blekner likevel mot de tallene finansmagasinet Forbes opererer med i sin oversikt over verdens best betalte tennisstjerner.

Her er Ruud oppført med en estimert inntekt på hele 14,4 millioner dollar, tilsvarende over 150 millioner kroner, gjennom de seneste 12 månedene. Av dette er 8 millioner dollar anslått å komme fra «off court»-inntekter, mens 6,4 millioner dollar anslås å komme fra «on court».

Ruud har i år inngått viktige sponsoravtaler med drikkevaren Vitamin Well og oppdrettsselskapet SalMar. Han er også blitt global ambassadør for Samsonite.

Mye tech-aksjer

Casper Ruuds selskap, Rttm Holding, gikk med et overskudd på 22,5 millioner kroner i fjor. Det er første gang selskapet leverer stort overskudd, og egenkapitalen økte til 30,5 millioner.

Ruuds andre selskap, Ruud Awakening, der pappa Christian Ruud eier 10 prosent, gikk derimot ikke så bra. Dette selskapet rapporterte et underskudd på 10 millioner kroner for 2022. Her ligger det en rekke aksjer, slik som Videocation, Nykode, Techstep, Ocean Geoloop, Kahoot og Nordic Semiconductor. Kursfall var noe av det som preget fjoråret for disse aksjene.