<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skatteetaten vil slå Teco-selskap konkurs

Teco 2030 as, som er heleid av det børsnoterte selskapet med samme navn, går mot konkursbehandling i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

Publisert 24. okt.
Oppdatert 24. okt.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
Tore Enger, daglig leder i TECO 2030. Anders Horntvedt

Saken oppdateres

Presisering: I første utgave skrev Finansavisen Teco 2030. Det er snakk om managementselskapet Teco 2030 AS som er heleid av børsnoterte Teco 2030 ASA.

Ifølge berammingslistene til Ringerike, Asker og Bærum tingrett har Skatteetaten lagt inn en konkursbegjæring mot Teco 2030 AS. Saken skal opp til behandling 29. oktober.

På tirsdag kommenterte en ordknapp styreleder Tore Enger til avisen Fremover at selskapet jobber med å løse saken.

– Det er ikke så mye å si om saken annet at vi gjør alt for å løse den. Forhåpentlig før konkursbegjæringen skal behandles i retten, sier han.

Han kommenterte videre at selskapet «kjører slalom» for å komme i mål. 

På Fremovers spørsmål om situasjonen er kritisk, svarte han klart: 

– Det tror jeg vi har prøvd å fortelle departementet og hele verden om i tre måneder.

Han trekker videre frem at begjæringen vil gå utover de ansatte i selskapet. Da Teco 2030 AS etablerte seg i 2021, hadde selskapet en plan om å nå 500 ansatte innen 2030. 

Akutt kapitalbehov

Morselskapet Teco 2030 gikk på børs via Euronext Growth høsten 2020, midt i den grønne børsbølgen, med store planer for utvikling av hydrogenbaserte brenselceller. 

Selskapet siktet høyt, og hadde planer om å bli en ledende aktør for nullutslippsteknologi. Vekst er imidlertid dyrt, og selskapet har lenge slitt med finansieringen - spesielt etter at fornybaraksjene falt ut av investorenes favør. Med utestående krav på over 15 millioner kroner og 34 betalingsanmerkninger, er Teco 2030 asa nå preget av akutt pengemangel og full krisestemning. 

På kreditorlisten finnes blant andre KLP Lysaker Torg, Ikano Bank og Umoe Mandal.