<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-selskap holder utbyttetakten

For syvende måned på rad blir det utbytte på 0,40 dollar pr. aksje fra riggselskapet NorAm Drilling.

Publisert 8. okt.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
STØRSTE EIER: John Fredriksen og hans Geveran Trading sitter på 48,1 prosent av NorAm Drilling. Foto: Iván Kverme

NorAm Drilling hadde ti av 11 rigger i drift med en utnyttelsesgrad på 87 prosent i september, opplyser det John Fredriksen-dominerte riggselskapet etter børsslutt tirsdag.

For inneværende måned har selskapet kontrakter for 91 prosent av tilgjengelige riggdager pr. 8. oktober.

Videre opplyser selskapet at det har en sikret ordrereserve på cirka 27,7 millioner dollar etter oktober. Det tilsvarer snaut 300 millioner kroner.

Holder utbyttetakten

På bakgrunn av oppnådd fri kontantstrøm i løpet av september har styret i NorAm Drilling, som ledes av Ole B. Hjertaker, vedtatt et månedlig utbytte på cirka 1,7 millioner dollar.

Det tilsvarer 0,04 dollar pr. aksje.

Det er syvende måned på rad at NorAm utbetaler et utbytte på 0,04 dollar pr. aksje. I januar, februar og mars i år utbetalte selskapet 0,05 dollar pr. aksje.

NorAm Drillings største aksjonær er John Fredriksens Geveran Trading med en eierandel på 48,1 prosent. Selskapet eier og drifter 11 borerigger i Permian-bassenget i Texas.

Tirsdag endte NorAm-aksjen ned 1,3 prosent til 38,05 kroner på Oslo Børs. Det gir riggselskapet en markedsverdi på nær 1,65 milliarder kroner.