<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Sannsynligvis avgjørende for Northvolt

Noen av långiverne til Northvolt skal møtes på fredag. Sannsynligvis avgjørende for batteriprodusenten, skriver Bloomberg.

Publisert 27. sep.
Oppdatert 27. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
EVENTYRET SNART OVER?: Northvolt Ett, Skellefteå. Foto: Northvolt

En gruppe långivere til svenske Northvolt skal møtes på fredag for å vurdere om de skal forlenge livbøyen til batteriprodusenten, skriver Bloomberg.

«Til syvende og sist vil valgene deres sannsynligvis være avgjørende for Northvolt,» hevder nyhetsbyrået.

Så langt har Northvolt slukt mer enn 15 milliarder dollar i gjeld, egenkapital og offentlig støtte. I januar kommuniserte selskapet at de ønsket å få tilgang til en grønn lånefasilitet på 5 milliarder dollar, men det ble ikke akseptert av långiverne, ifølge Bloomberg.

På torsdag sa Harald Mix, grunnleggeren og eier av 7,2 prosent av aksjene i Northvolt: «Jeg vil fortsette å støtte Northvolt med ny kapital,» ifølge Bloomberg og refererer til Sveriges Radio.

Det er uklart om Northvolts andre hovedaksjonærer – inkludert Volkswagen, Goldman Sachs Asset Management og BMW – er villige til å tilføre ny kapital.

Tar grep

På mandag ble det kjent at Northvolt sier opp 1.600 ansatte – rundt en femtedel av hele arbeidsstyrken.

Samtidig suspenderte selskapet ekspansjonsplanene for hovedfabrikken i Skellefteå.

Et produksjonsanlegg ble pauset, et i Sverige ble avsluttet. Videre har de forpliktelser om enheter under bygging i Tyskland og Canada, men kan revidere tidsskjemaet og omfanget, ifølge Bloomberg.