<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fiasko for solselskap: Sparker ledelsen og 200 ansatte

USA-satsing feilet, og nå mister toppsjefen, finansdirektøren og 200 ansatte jobben i forbindelse med en større restrukturering.

Publisert 18. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
RESTRUKTURERER: Her fra Meyer Burgers solcellefabrikk i tyske Bitterfeld-Wolfen. Foto: NTB

Solpanelprodusenten Meyer Burger Technology nedbemanner og sparker ledelsen etter et mislykket forsøk på å etablere en fabrikk i USA, melder Bloomberg.

Som en del av en større restrukturering vil rundt 200 av det sveitsiske selskapets 1.050 arbeidsplasser kuttes, i tillegg til at konsernsjef Gunter Erfurt og finansdirektør Markus Nikles forlater selskapet.

Styreleder Franz Richter går over i en rolle som arbeidende styreleder, og tar samtidig over konsernsjefens ansvar.

Tøff Kina-konkurranse

Selskapets trøbbel understreker den generelle tilstanden i solpanelbransjen i Europa og USA, der billige kinesiske løsninger nærmest dominerer. Tross statlig støtte har Meyer Burger fortsatt å slite, og i forrige uke mislyktes selskapet med å etablere en solcellefabrikk i USA, skriver nyhetsbyrået.

Tidligere i år har Meyer Burger varslet nedstengning av et tysk anlegg på grunn av den kinesiske konkurransen, samt vurdert å selge teknologi og utstyr til kunder, ifølge nyhetsbyrået.

Med restruktureringen sikter Meyer Burger nå mot inntekter på 350 til 400 millioner sveitsiske franc fra 2026, hovedsakelig basert på eksisterende produksjonskapasitet og langsiktige avtaler med selskapets viktigste kunder, opplyser selskapet i en melding onsdag. Det tilsvarer mellom 4,4 og 5,0 milliarder kroner.

Videre venter Meyer Burger at driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) fra 2026 vil være på et mellomstort tosifret antall millioner franc.

Den Zürich-noterte Meyer Burger-aksjen er ned rundt 7 prosent onsdag formiddag. Siden nyttår har aksjen falt 96 prosent.