<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil hente over 1 mrd. – sikter mot børs i oktober

Moreld vil hente en drøy milliard kroner og gå på børs allerede i oktober. – Vi har veldig gode muligheter til å betale utbytte, sier konsernsjef Geir Austigard.

Publisert 5. sep.
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 588 ord
VIL HENTE MILLIARDBELØP: Moreld-sjef Geir Austigard har planer om å hente over 1 milliard kroner i forbindelse med at selskapet snart går på børs.  FOTO: Eivind Yggeseth

Med Pareto Securities og Sparebank 1 Markets som rådgivere, har tidligere HitecVision-eide Moreld Gruppen søkt om notering på Euronext Growth.

Konsernsjef Geir Austigard i Moreld forteller til Finansavisen TVs Børsmorgen at planen er en børsnotering allerede tidlig i fjerde kvartal.

– Vi har resultater som gjør det lett å gå på børs nå. Og så skal vi hente kapital for å betale ned gjeld og få likviditet i aksjen, sier Austigard.

– Vi har tenkt å hente en drøy milliard kroner. Børsnotering har vi sagt skal bli i fjerde kvartal, og til og med tidlig i fjerde kvartal, i oktober, hvis alt ligger til rette for det, fortsetter han og legger til at de ønsker seg over på Hovedlisten neste år.

Utbytteplaner

Også da HitecVision eide selskapet var børsnotering en del av planene. Da lyktes man imidlertid ikke med å ta Moreld på børs. I dag har selskapet nesten 8 milliarder kroner i omsetning, en EBITDA på over 1 milliard kroner, en ordrebok på rundt 11 milliarder og en netto rentebærende gjeld på rundt 1,5 milliarder kroner.

– Markedet er blitt mye bedre enn det var i 2020 da jeg tok over ledelsen i selskapet, og så har vi gjort en del riktige ting når det gjelder å operere selskapet. Vi har hatt en 60 prosent økning i EBITDA hvert år siden 2020. Når man får til den type fokus på å skape resultater og verdiskapning for kundene, får man en sterk base til å gå på børs.

De seneste årene har Moreld kjøpt flere selskaper, men ifølge Austigard har ikke selskapet store investeringsplaner nå. Dermed kan det etter hvert dryppe på aksjonærene.

– Selskapet har lav kapitalbinding, en sterk kontantstrøm og har til hensikt å opprettholde et moderat gjeldsnivå. Det betyr at vi har veldig gode muligheter til å betale utbytter, og vi vurderer også en refinansiering ikke lenge etter børsintroduksjonen, sier konsernsjefen.

Subsea 7-konkurrent

Moreld eier ingen rigger eller skip selv, og er en rendyrket ingeniørtjenesteleverandør rettet inn mot subseasegmentet og mot vedlikehold og modifikasjoner på norsk sokkel, men også internasjonalt. 30–40 prosent av virksomheten er utenfor Norge.

I juni inngikk selskapet en avtale om å kjøpe undervannsentreprenøren Ocean Installer fra HitecVision. Etter det Finansavisen erfarer lå prislappen på godt over 1 milliard kroner.

– Kan Ocean Installer regnes som en konkurrent til Subsea 7?

– Ja, det vil jeg si, og jeg må gi ros til HitecVision for måten de bygget opp Ocean Installer på. Det var en outsider, men nå nærmer det seg å bli en konkurrent, kanskje med litt mindre prosjekter enn Subsea 7. Det er et meget godt område å være i, med store internasjonale prosjekter, sier Moreld-sjefen.

Det var i starten av januar i år at HitecVision solgte de tre mest sentrale selskapene i oljeservicekonsernet Moreld – Moreld Apply, Moreld Global Maritime og Moreld Ross Offshore – til britene Julian McIntyre og Venkat Siva, som driver McIntyre Partners. Da lå omsetningen på rundt 5 milliarder kroner. Siden er altså også Ocean Installer innlemmet i konsernet.

I dag eier McIntyre Partners rundt 45 prosent av Moreld-konsernet, mens ledelsen eier rundt 16 prosent. I en pressemelding fra selskapet torsdag, vil det som en del av børsnoteringsprosessen bli vurdert å gjennomføre en reorganisering av eierstrukturen.

«Selskapet som børsnoteres vil eie 100 prosent av det nåværende morselskapet til gruppen, Aurora Group, og alle nåværende eiere av aksjer og tegningsretter vil få sitt eierskap rullet opp i det nye børsnoterte selskapet», heter det.