<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor har tildelt riggselskapet Valaris og boreskipet «Valaris DS-17» en kontrakt for boring av seks brønner i Brasil, opplyses det i en melding.

Verdien av kontrakten er beregnet til 498 millioner dollar, som tilsvarer nær 5,5 milliarder kroner.

I tillegg har Equinor tildelt SLB, Baker Hughes og Halliburton avtaler for bore- og brønntjenester til samme prosjekt til en samlet verdi av rundt 109 millioner dollar – eller 1,2 milliarder kroner.

Samlet er det snakk om kontrakter til 6,7 milliarder kroner.

Det er på vegne av partnerne i Raia-prosjektet at Equinor har tildelt kontraktene. Equinor er operatør i prosjektet med en andel på 35 prosent, mens Repsol Sinopec Brasil og Petrobras er partnere med henholdsvis 35 og 30 prosent.

1 milliard fat

Valaris-kontrakten ventes å ha oppstart i 2026, med et mål om å bore seks brønner frem til produksjonsstart i 2028. Kontrakten inneholder også to opsjoner, opplyses det.

Raia-prosjektet omtales som et av de viktigste gassprosjektene som er under utvikling i Brasil. Det ligger i det såkalte pre-salt-området i Campos-bassenget utenfor Brasil, og de utvinnbare reservene av naturgass og olje/kondensat er estimert til mer enn en milliard fat oljeekvivalenter.

MILLIARDAVTALE: Til «Valaris DS-17». Foto: Bloomberg

«Raia vil være et viktig bidrag i den videre utviklingen av det brasilianske gassmarkedet. Når det settes i drift, kan det dekke opptil 15 % av den samlede etterspørselen etter gass i Brasil. Prosjektet vil også bidra til lokal forsyningssikkerhet og økonomisk utvikling, med opptil 50.000 direkte og indirekte lokale arbeidsplasser i løpet av sin levetid,» heter det i en pressemelding fra Equinor.