<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Akastor øker egenkapitalen kraftig

Torsdag morgen la Akastor frem sin kvartalsrapport, som viser en stor økning i egenkapital. 

Publisert 11. juli
Oppdatert 11. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 396 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Karl Erik Kjelstad i Akastor. Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 15.00

Akastor la i dag frem sitt kvartalsresultat for andre kvartal, som viser betydelige forbedringer sammenlignet med samme periode i fjor. 

Ved utgangen av andre kvartal var egenkapitalen på 5,5 milliarder kroner, tilsvarende 20,2 kroner pr. aksje. Dette er en solid økning fra 17,2 kroner pr. aksje ved utgangen av første kvartal, og er i stor grad drevet av det endelige oppgjøret av DRU-voldgiften. 

I perioden har Akastor mottatt 176 millioner dollar og hatt en positiv regnskapseffekt på 748 millioner kroner fra renteinntekter fra voldgiftssaken relatert til DRU-kontraktene.

«Vi er svært fornøyde med at DRU-voldgiften ble endelig avsluttet i andre kvartal. Dette var av stor betydning for Akastor og tillot oss å redusere gjeld betydelig», kommenterer adm. dir. Karl Erik Kjelstad i en børsmelding.

Redusert ordreinngang

Akastor-eide HMH opplevde en økning i driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 23 prosent fra samme periode i fjor, drevet av økt volum i ettermarkedstjenester og forbedret inntektsmiks, kommer det frem av kvartalsrapporten.

Ordreinngangen i HMH har hatt en nedgang i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Sammenlignet med samme periode i fjor falt ordreinngangen med 19 prosent. Nedgangen skyldes i stor grad at store produktbestillinger og service-reaktiveringer som tidligere har blitt gjennomført, ikke er gjentatt i siste kvartal, fremgår det av kvartalsrapporten.

Fra børsmeldingen fremgår det at HMH har levert en konfidensiell søknad vedrørende en potensiell børsnotering i USA, som potensielt kan finne sted i andre halvdel av 2024, avhengig av markedsforholdene.

Økning i resultat

I løpet av kvartalet hadde Akastor en omsetning på 91 millioner kroner, en oppgang fra 64 millioner kroner i 2023. 

Akastor fikk EBITDA på 28 millioner kroner, en betydelig forbedring fra minus 4 millioner kroner i fjor. 

Driftsresultatet endte på 19 millioner kroner, opp fra minus 11 millioner i fjor.

Akastor fikk et resultat før skatt på 902 millioner kroner i andre kvartal, en betydelig oppgang fra minus 92 millioner i samme kvartal i fjor.

Akastor

(NOK mill) 2.kv./24 2.kv./23
Driftsinntekter 91 64
Driftsresultat 19 −11
Resultat før skatt 902 −93
Resultat etter skatt 903 11

Ved utgangen av andre kvartal var kontantbeholdningen på 560 millioner kroner. Dette er opp fra 244 millioner kroner etter andre kvartal i fjor.