<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Akastor øker egenkapitalen kraftig

Torsdag morgen la Akastor frem sin kvartalsrapport, som viser en stor økning i egenkapital. 

Publisert 11. juli
Oppdatert 11. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 393 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Karl Erik Kjelstad i Akastor. Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 15.00

Akastor la i dag frem sitt kvartalsresultat for andre kvartal, som viser betydelige forbedringer sammenlignet med samme periode i fjor. 

Ved utgangen av andre kvartal var egenkapitalen på 5,5 milliarder kroner, tilsvarende 20,2 kroner pr. aksje. Dette er en økning fra 17,2 kroner ved utgangen av første kvartal, og er i stor grad drevet av det endelige oppgjøret av DRU-voldgiften. 

I perioden har Akastor mottatt 176 millioner dollar og hatt en positiv regnskapseffekt på 748 millioner kroner fra renteinntekter fra voldgiftssaken relatert til DRU-kontraktene.

«Vi er svært fornøyde med at DRU-voldgiften ble endelig avsluttet i andre kvartal. Dette var av stor betydning for Akastor og tillot oss å redusere gjeld betydelig», kommenterer adm. dir. Karl Erik Kjelstad i en børsmelding.

Redusert ordreinngang

Akastor-eide HMH opplevde en økning i driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 23 prosent fra samme periode i fjor, drevet av økt volum i ettermarkedstjenester og forbedret inntektsmiks, kommer det frem av kvartalsrapporten.

Ordreinngangen i HMH har hatt en nedgang i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Sammenlignet med samme periode i fjor falt ordreinngangen med 19 prosent. Nedgangen skyldes i stor grad at store produktbestillinger og service-reaktiveringer som tidligere har blitt gjennomført, ikke er gjentatt i siste kvartal, fremgår det av kvartalsrapporten.

Fra børsmeldingen fremgår det at HMH har levert en konfidensiell søknad vedrørende en potensiell børsnotering i USA, som potensielt kan finne sted i andre halvdel av 2024, avhengig av markedsforholdene.

Økning i resultat

I løpet av kvartalet hadde Akastor en omsetning på 91 millioner kroner, en oppgang fra 64 millioner kroner i 2023. 

Akastor fikk EBITDA på 28 millioner kroner, en betydelig forbedring fra minus 4 millioner kroner i fjor. 

Driftsresultatet endte på 19 millioner kroner, opp fra minus 11 millioner i fjor.

Akastor fikk et resultat før skatt på 902 millioner kroner i andre kvartal, en betydelig oppgang fra minus 92 millioner i samme kvartal i fjor.

Akastor

(NOK mill) 2.kv./24 2.kv./23
Driftsinntekter 91 64
Driftsresultat 19 −11
Resultat før skatt 902 −93
Resultat etter skatt 903 11

Ved utgangen av andre kvartal var kontantbeholdningen på 560 millioner kroner. Dette er opp fra 244 millioner kroner etter andre kvartal i fjor.