<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Akastor øker egenkapitalen kraftig

Torsdag morgen la Akastor frem sin kvartalsrapport, som viser en stor økning i egenkapital. 

Publisert 11. juli
Oppdatert 11. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 290 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Karl Erik Kjelstad i Akastor. Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 15.00

Akastor la i dag frem sitt kvartalsresultat for andre kvartal, som viser betydelige forbedringer sammenlignet med samme periode i fjor. 

Egenkapitalen var på 5,5 milliarder kroner ved utgangen av perioden, tilsvarende 20,2 kroner pr. aksje, en økning fra 17,2 kroner ved utgangen av første kvartal, drevet av endelig DRU-oppgjør. Dette var i all hovedsak grunnet at de har mottatt 176 millioner dollar i perioden og en positiv regnskapseffekt på 748 millioner kroner i andre kvartal, dette var renteinntekter fra voldgiftssaken relatert til DRU kontraktene.

«Vi er svært fornøyde med at DRU-voldgiften ble endelig avsluttet i andre kvartal. Dette var av stor betydning for Akastor og tillot oss å redusere gjeld betydelig», kommenterer adm. dir. Karl Erik Kjelstad i en børsmelding.

Akastor fikk et driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 28 millioner, opp fra minus 4 millioner kroner i fjor. EBITDA er opp 23 prosent drevet av økt volum i ettermarkedstjenester og forbedret inntektsmiks, kommer det frem av kvartalsrapporten.

Driftsresultatet endte på 19 millioner kroner, opp fra minus 11 millioner i fjor. Det viser kvartalsrapporten, som ble lagt frem torsdag morgen.

Akastor fikk et resultat før skatt på 902 millioner kroner i andre kvartal, en betydelig oppgang fra minus 92 millioner i samme kvartal i fjor.

Akastor

(NOK mill) 2.kv./24 2.kv./23
Driftsinntekter 91 64
Driftsresultat 19 −11
Resultat før skatt 902 −93
Resultat etter skatt 903 11

Ved utgangen av andre kvartal var kontantbeholdningen på 560 millioner kroner. Dette er opp fra 244 millioner kroner etter andre kvartal i fjor.