<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Akastor øker egenkapitalen kraftig

Omsetningen til Akastor falt med 27 millioner i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, men resultatet overgikk analytikernes forventninger.

Publisert 11. juli
Oppdatert 11. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Karl Erik Kjelstad i Akastor. Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 15.00

Egenkapitalen var på NOK 5,5 milliarder ved utgangen av perioden, tilsvarende NOK 20,2 per aksje, en økning fra NOK 17,2 ved utgangen av første kvartal, drevet av endelig DRU-oppgjør. Dette var i all hovedsak grunnet at de har mottatt 176 millioner dollar i perioden og en positiv regnskapseffekt på 748 millioner kroner i andre kvartal, dette var renteinntekter fra voldgiftssaken relatert til DRU kontraktene.

«Vi er svært fornøyde med at DRU-voldgiften ble endelig avsluttet i andre kvartal. Dette var av stor betydning for Akastor og tillot oss å redusere gjeld betydelig.

Akastor fikk et driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 28 millioner, opp fra minus 4 millioner kroner i fjor. EBITDA er opp 23 prosent drevet av økt volum i ettermarkedstjenester og forbedret inntektsmiks, kommer det frem av kvartalsrapporten.

Driftsresultatet endte på 19 millioner kroner, opp fra minus 11 millioner i fjor. Det viser kvartalsrapporten, som ble lagt frem torsdag morgen.

Akastor fikk et resultat før skatt på 902 millioner kroner i andre kvartal, en betydelig oppgang fra minus 92 millioner i samme kvartal i fjor.

Akastor

(NOK mill) 2.kv./24 2.kv./23
Driftsinntekter 91 64
Driftsresultat 19 −11
Resultat før skatt 902 −93
Resultat etter skatt 903 11

Ved utgangen av andre kvartal var kontantbeholdningen på 560 millioner kroner. Dette er opp fra 244 millioner kroner etter andre kvartal i fjor.