<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterkeste resultat på mange år

Eidesvik Offshore hadde en kraftig vekst i omsetning og drifsresultat i årets første kvartal, og betaler nå også utbytte.

Publisert 22. mai
Oppdatert 22. mai
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 312 ord
KAN GLEDE AKSJONÆRENE MED UTBYTTE: Styret i Eidesvik Offshore vil foreslå et utbytte på 25 øre pr. aksje på generalforsamlingen senere i mai, sier konsernsjef Gitte Gard Talmo. Foto: Thomas Bjørnflaten

Et godt offshoremarked gjør at Eidesvik Offshore legger frem sitt beste kvartalsresultat på lenge. Kombinert med gode utsikter, mener styret det nå er rom for utbytte. 

Med en flåteutnyttelse på 96 prosent, hadde Eidesvik Offshore inntekter på 183 millioner kroner og et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 67 millioner kroner i årets første kvartal.

Det er en vekst på henholdsvis 37 og 142 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Vi leverer vårt sterkeste resultat i et første kvartal på syv år, sier konsernsjef Gitte Gard Talmo i Eidesvik Offshore i kvartalsrapporten som ble lagt frem onsdag.

Eidesvik Offshore

(Mill. kr) 1.kv/24 1.kv/23
Driftsinntekter 183,4 133,5
Driftsresultat 23,7 −13,9
Resultat før skatt 9,4 −25,1
Resultat etter skatt 9,4 −25,1

Samtidig har ikke Bømlo-rederiet hatt en sterkere ordrebok på ni år.  Ordreboken vokste med 44 prosent i kvartalet, og nådde 2,84 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.

Resultatene og utsiktene gjør at Eidesvik Offshore nå betaler utbytte, som et av få offshorerederier. Selskapet opplyser at styret vil foreslå et utbytte på 25 øre pr. aksje når generalforsamlingen holdes senere i mai.

«Oljeservicesektoren opprettholde momentum, med fortsatt høy oljepris og solide utsikter for etterspørselen. Det er en merkbar økning i den samlede aktiviteten innen både oljeservice og offshore vind,» skriver rederiet i kvartalsrapporten, og peker blant annet på en historisk sterk subsea-ordrebok og god vekst i antall prosjekter. 

Eidesvik Offshore er blant de få rederiene som har våget å satse på nybygg, og bestilte byggingen av et subseaskip sammen med en partner i kvartalet. Rederiet har i tillegg opsjon på fire til.

Selskapet hadde en netto rentebærende gjeld på 443 millioner kroner ved utgangen av første kvartal.