<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatfall for Reach Subsea

Reach Subsea legger frem tallene for andre kvartal.

Publisert 8. mai
Oppdatert 8. mai
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Jostein Alendal i Reach Subsea. Foto: Iván Kverme

Saken oppdateres

Onsdag morgen var det Reach Subseas tur til å legge frem resultatene for første kvartal 2024. Tallene viser både vekst hva gjelder omsetning og lønnsomhet:

Førstnevnte økte med hele 146 prosent, til 575 millioner, mens inntjeningen før renter og skatt nådde 29 millioner.

Med to USV-er planlagt lansert denne sesongen, rapporterer selskapet om solide utsikter til nasjonale og internasjonale prosjekter som vil passe godt til fartøyene.

«Reach Subsea’s Drix USV Orca1 har bevist sin verdi ved å fullføre over 25 000 km med høy presisjon hydrografiske survey-linjer», skriver selskapet i børsmeldingen.

Selskapet forsterker også flåten og har nylig investert i en andre Drix USV Orca2 for å støtte pågående storskalaprosjekter.

Reach Subsea’s ordrebok fortsetter å vokse, og har nå nådd 1,3 milliarder, en økning på 60 prosent sammenlignet med første kvartal 2023.

«Mens etterspørselen forblir robust på tvers av ulike markedssegmenter, vil vi fortsette å investere i våre tradisjonelle subsea-tjenester. Bruk av fjernstyrte tjenester øker kapasiteten vår og fungerer som et ideelt supplement for å møte den eskalerende etterspørselen og den raske utvidelsen av markedssegmentene», skriver adm. direktør i selskapet, Jostein Alendal.

Anbudsvolumet har også steget markant til 10 milliarder, en betydelig økning fra de 2,7 milliardene som ble rapportert i første kvartal 2023.

Inntjeningen før renter og skatt endte på 28,7 millioner, mot minus 8,4 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Resultatet før skatt faller dog til negative 8,9 millioner, mot positive 5,6 millioner i samme periode i 2023.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.30