<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ingen planer om å dele selskapet

Equinor-sjef Anders Opedal understreker at selskapet har tosifret avkastning på fornybar hittil, og avviser en utskillelse av virksomheten.

Publisert 7. feb.
Oppdatert 7. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord

Finansavisen er onsdag til stede på Equinors kapitalmarkedsdag i London. 

Konsernsjef Anders Opedal blir i et intervju med FA TV bedt om å forklare hvordan målet om stabil avkastning og økt fri kontantstrøm henger sammen med en høyere andel fornybar-investeringer der forventet avkastning er langt lavere enn for olje- og gassprosjekter.

Equinor sier at de forventer en real avkastning på 4 til 8 prosent på fornybar og karbonfangstprosjekter, mens olje- og gassprosjektene kaster av seg en internrente på 30 prosent i snitt.

– Disse to kontantstrømmene har ulike risikoprofiler. Fra olje og gass er kontantstrømmen høy i starten og faller etter hvert som feltene går ut. Fra fornybar vil den være rimelig konstant i 20-30 år, sa Opedal.

– Integrert er bra

Equinor-sjefen understreket at historisk egenkapitalavkastning for fornybar-prosjektene hittil er tosifret, og at dette gir grunnlag for en totalavkastning for hele Equinor-porteføljen på 15 prosent frem til 2030 og kanskje 2035. 

Samtidig avviste Opedal at det ikke er noe tema å skille olje/gass- og fornybarvirksomhetene.

– Vi har ingen planer om å dele opp selskapet, og ser at det er bra å jobbe som et integrert selskap når det blir utfordringer enten i olje/gass eller fornybar, sa han.