<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dagens Industri: Ivar Tollefsen vil ut av boliggigant

Den svenske næringslivsavisen hevder de sitter med informasjon som tyder på at Ivar Tollefsen-eide Fredensborg har et ønske om å selge ut sin eierandel på 42,5 prosent i boliggiganten Nordr.

Publisert 13. sep.
Oppdatert 13. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
SELGER?: Ivar Tollefsen skal ifølge Dagens Industri ha et ønske om å selge ut Fredensborgs eierandel i Nordr. Foto: Iván Kverme

I 2020 kjøpte Tollefsens holdingselskap, Fredensborg, Union Realkapital og John Fredriksen-eide Norwegian Property Nordr fra Veidekke. Den gang skal de tre selskapene ha betalt i underkant av 9 milliarder norske kroner for boligutviklerselskapet, hvor altså Fredensborg slukte litt i underkant av halvparten.

Dagens Industri skriver at de sitter på opplysninger om at Fredensborg nå ønsker seg ut av Nordr.

Videre fremheves det at Tollefsen har en svært gunstig aksjonæravtale i Heimstaden, men at dette ikke er tilfellet i Nordr. Dagens Industri skriver også at et eventuelt Nordr-salg bare vil dekke litt i forhold til hva som står på spill i morselskapet Heimstaden Bostad, slik også Eiendomswatch refererer.

Sistnevnte avis har også forsøkt å få både Tollefsen og hans sønn Nick i tale, uten hell. Heller ikke kommunikasjonsansvarlig i Fredensborg Bolig, Erlend Ellingsen har besvart nisjeavisens henvendelser.

Nordr bygger boliger i både Norge og Sverige.

Dagens Industris kommentator fremhever også at kjøpere «neppe står i kø i dagens økonomiske klima», og påpeker at John Fredriksen, som altså er en av medeierne, er en av Skandinavias tøffeste forhandlere.