<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russekonge solgte Tjøme-perle

Henrik Børke Nørstrud fikk avslag på søknaden om å rive. Nå har han solgt Neholmveien 63 på Tjøme til Blystad-sjefen for 22,5 millioner kroner.

Publisert 11. sep.
Oppdatert 11. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
SOLGTE PÅ TJØME: Henrik Børke Nørstrud (i midten). Her flankert av Onepiece-gründerne Thomas Adams (t.v.) og Knut A. Matheson Gresvig. Foto: Onepiece

Ekteparet Fredrik og Siri Platou har kjøpt en strandeiendom på øya Brøtsø på Tjøme for 22,5 millioner kroner fra Henrik Børke Nørstrud, skriver dn.no.

Fredrik Platou, som leder Blystad-familiens investeringsselskap Blystad, vil ikke kommentere kjøpet av eiendommen med adressen Neholmveien 63 overfor nettstedet.

Nørstrud, gründeren av russeutstyrsleverandøren Russedress og kosedressen Onepiece, kjøpte hytta for 15,5 millioner kroner i 2019. Han har ønsket å rive eksisterende bygningsmasse for å bygge nytt, men byggesøknaden er foreløpig avvist av både kommunen og Statsforvalteren, skrev Finansavisen i august.

KJØPT TIL RABATT: Neholmveien 81 på Brøtsø ved Tjøme. Foto: Karl Filip Kronstad

Kjøpte i nabolaget

Salget i Neholmsveien 63 skjer etter at Nørstrud og Bama-arving Anniken Nergaard, hadde kjøpt hytta i Neholmveien 81 for 28,5 millioner kroner. Dermed greide de ifølge avisen å tyne ut en rabatt på hele 16,5 millioner sammenlignet med den opprinnelige prisantydningen på 45 millioner kroner da eiendommen først ble avertert i april i fjor.

«Neholmveien 81 er en moderne hytte fra 2010 med høy standard, egen brygge og privat sandstrand. Cirka 65 meter strandlinje mot Røssesundet. Beliggenheten er av ypperste klasse», het det blant annet da i Finn-annonsen.

Tilbake i 2015 kjøpte paret også tidligere Thule Drilling-sjef Anders-Ivar Olsens villa på Bestum i Oslo på tvangssalg for 37,5 millioner kroner.