<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flippet Frogner-luksus fra 12 til 25 millioner

I 2022 snappet eiendomsinvestoren opp toppetasjen i en ærverdig Frogner-bygård grisebillig. To år senere er den solgt for mer enn det dobbelte.

Publisert 17. juni
Oppdatert 18. juni
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 649 ord
SPINNVILL VERDIØKNING: Toppleiligheten ble flippet med en differanse på hele 13 millioner. FOTO: KEVIN FAUSKE / FOTOSTALLEN FOTO: KEVIN FAUSKE / FOTOSTALLEN

I februar for to år siden ble et innredet loft, med rammetillatelse til å bli en selvstendig leilighet, markedsført på Finn med en prislapp på 12,5 millioner kroner.

Enheten var en del av leiligheten under, med en innvendig trapp mellom de to etasjene. Men nå skulle altså den øverste etasjen i Løvenskiolds gate 18A på Frogner i Oslo selges separat.

Med et primærrom på 148 kvadratmeter, tilsvarte prisen kun 84.459 kroner pr. kvadratmeter. Det må kunne sies å være relativt billig til postadressen å være, hvor snittprisen den gang lå på 112.000 kroner meteren.

Riktignok måtte enheten pusses opp, men standarden kunne likevel ikke karakteriseres som så altfor ille.

13 mill. i verdiøkning

Eiendomsinvestor Bjarne Gjerstrøm Samuelsen er ikke et ukjent navn i bransjen, og er eneeier av selskapet Ulnica, som har verdier for over 300 millioner. Sammen med sin bror, Christian, driver han også Ebbell Eiendom.

Samuelsen snappet ifølge kilder opp loftsleiligheten for om lag 12 millioner, via selskapet Drammensveien Eiendom.

Så startet en omfattende renoveringsprosess, som skulle ta hele to år. Bad og kjøkken ble flyttet, og planløsningen ble omgjort. Det ble også satt inn nye terrassedører, samt gjennomført en oppgradering av standarden, med blant annet snekkerbygget kjøkken, fiskebensparkett, plassbygget innredning og spesialbygde dører.

For et par uker siden ble så den ferdig oppussede leiligheten markedsført på Finn igjen – nå med en prisforlangende på 26,8 millioner.

Så mye var det dog ingen som var villige til å betale, men leiligheten ble likevel solgt etter første visning, for 25 millioner. Det tilsvarer 170.000 kroner pr. kvadratmeter.

Dermed endte prosjektet med en bruttodifferanse på rundt 13 millioner.

FLIPP: Toppleiligheten ble flippet fra 12 til 25 millioner. FOTO: KEVIN FAUSKE / FOTOSTALLEN FOTO: KEVIN FAUSKE / FOTOSTALLEN

Selv med oppussings-, arkitekt- og søknadskostnader på anslagsvis halvparten av dette, vil Samuelsen antagelig sitte igjen med rundt 6–7 millioner i gevinst. Han ønsker ikke å kommentere transaksjonen.

Differansen mellom kjøps- og salgssummen tilsvarer forøvrig 108,33 prosent. Den forrige selgeren står fortsatt oppført som eier av enheten på papiret, og det er dermed naturlig å anta at det er blitt benyttet et såkalt blankoskjøte for å slippe dokumentavgiften i oppussingsperioden.

Billig, mener megleren

Det var Fjord & Partners, med Odd Kalsnes i spissen, som sto for salget av leiligheten.

– Det var bare én budgiver, hvilket overrasket meg litt, sier han.

MEGLET FLIPP: Odd Kalsnes i Fjord & Partners solgte leiligheten etter oppussing for 25 millioner, 1,8 millioner under prisantydning. Foto: Iván Kverme

– Dette er en veldig fin leilighet. 25 millioner for 147 kvadratmeter, med både heis, vestvendt terrasse, topp moderne standard og den beliggenheten, er egentlig ikke så mye, spør du meg, legger han til.

Selv om Samuelsen og hans selskap altså står oppført som selger, har også, etter det Finansavisen kjenner til, den tidligere eiendomsmegleren Bård Strengehagen trukket i noen av trådene. Han står også oppført som tiltakshaver i flere av byggesaksdokumentene.

Flippet fra 4,225 til 11,5 mill.

Strengehagen er heller ikke ukjent med såkalt «flipping» av boliger:

Høsten 2020 kjøpte han eksempelvis en 116 kvadratmeter stor halvpart av en tomannsbolig for kun 4,225 millioner, eller 36.422 kroner pr. kvadratmeter.

Boligen, som ligger på et gårdstun i Sørkedalsveien 303 på Bogstad i Oslo, ble så totalrenovert.

Det ble også etablert et ekstra soverom i andre etasje, samt at et toalett ble flyttet under trappen, som dermed frigjorde plass til et eksklusivt garderoberom ved inngangspartiet. En utvendig sportsbod ble også innlemmet som et innvendig vaskerom, slik at arealet økte til 124 kvadratmeter.

Boligen ble deretter solgt videre et halvt år senere for hele 11,5 millioner. Det tilsvarer en differanse på solide 7,275 millioner.

Den prosentvise verdiøkningen beløper seg til spinnville 172,19 prosent.

Strengehagen jobber forøvrig også som eiendomsutvikler i selskapet Daimyo, som milliardærfamilien Aubert står bak.