<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dumper prisen med 15 prosent: – Nå gidder vi ikke mer

Den luksuriøse eiendommen er blitt forsøkt solgt i mange år uten hell. Nå tar megleren grep: – Det er nå eller aldri, sier han.

Publisert 27. mai
Oppdatert 2. juni
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 486 ord
TUNGSOLGT: Denne eiendommen har vært på markedet utallige ganger, uten napp. Nå dumpes prisen atter en gang – denne gangen betydelig. Foto: Belèven Studios

For rundt ett år siden tok eiendomsmegler Dag-Rune Kristiansen i Belèven over oppdraget med å selge Kalvetangveien 89 på Føynland, utenfor Nøtterøy og Tønsberg. Adressen er ikke ukjent i norske medier, da strandeiendommen er forsøkt solgt i snart fire år uten napp.

I fjor prøvde han å dele eiendommen i to for å få fart på salget, og interessen var da stor. Men seksjoneringen ble aldri godkjent av kommunen.

– Hadde den gått gjennom, ville boligene vært solgt for lengst, forteller megleren.

– Gidder ikke mer

For der boligen i 2021 ble forsøkt solgt med en prisforlangende på hele 69 millioner kroner, har antydningen blitt kuttet til både 62 og 59 siden den gang.

Det har likevel ikke vist seg å være nok til å få solgt, selv om boligmarkedet har steget i mellomtiden. 

Nå kuttes prisen ytterligere, med rundt 15 prosent, og den nye prisantydningen er med det 49,95 millioner kroner.

– Nå gidder vi ikke mer, boligen skal under hammeren, konstaterer Kristiansen.

TAR AFFÆRE: Daglig leder og eiendomsmegler i Belèven, Dag Rune Kristiansen, kuttet prisen på Kalvetangveien 89 med ytterligere 9 millioner kroner. Foto: Belèven

Han forteller at selv om det har vært flere på visning, senest for noen dager siden, er det på tide å møte markedet og innse at 59 millioner var for høyt.

– Vi gir gass, det er nå eller aldri. Dette begynner å bli et kupp, hevder han videre.

Svindyr i 2007

Kalvetangveien 89 ble i sin tid kjøpt for hele 45 millioner kroner tilbake i 2007, hvilket var en svimlende sum i boligmarkedet den gang. Siden er eiendommen blitt oppgradert betydelig, og ekteparet Christin Svartskuren Sundal og Trond Kjetil Sundal vil med det etter alle solemerker knapt sitte igjen med noen gevinst.

(1 / 8)

Verdien av å ha benyttet strandeiendommen som sitt private paradis i 17 år er dog vanskelig å tallfeste i kroner og øre.

Den indekserte prisen fra kjøpstidspunktet frem til i dag ligger for øvrig på 96,65 millioner, ifølge tall fra boligdatabasen Solgt.no.

Eiendommen brer seg over 760 kvadratmeter, fordelt på to bygninger. Med på kjøpet følger også en tomt på 3,2 mål, et bryggeanlegg som strekker seg over 70 meter, innendørs svømmebasseng, samt en trippel garasje.

Opprinnelig ble den gigantiske eiendommen verditaksert til 75 millioner tilbake i 2020, før den ble markedsført med en prisforlangende på 69 millioner året etter. Skulle boligen bli solgt til 49,95 millioner, vil det altså tilsvare et priskutt på nesten 20 millioner.

Det er også kun 4,95 millioner kroner mer enn de betalte for adressen i sin tid.