<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt, saftig priskutt for Runar Vatnes townhouse

1,5 år har gått uten at Runar Vatne har klart å selge rekkehuset sitt på Skarpsno. Nå er prisen satt ned med over 20 prosent.

Publisert 12. okt. 2023
Oppdatert 17. okt. 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 742 ord
TØFT BOLIGMARKED: Runar Vatne har kuttet prisen på Frogner-boligen med over 8 millioner kroner så langt. Foto: Ivan Kverme/Fjord & Partners

Våren 2022 la Runar Vatne ut sitt townhouse på Frogner til salgs. Ifølge Kapital skal investoren ha forsøkt å selge det off-market for 50 millioner kroner, før han tok til takke med å legge det ut for 40 millioner.

Det viste seg også å være for ambisiøst. Etter snaut halvannet år, ett meglerbytte og to priskutt, ligger rekkehuset nå ute for 31,75 millioner kroner.

– Vi har hatt flere bud på den siden vi startet, men ikke kommet helt i mål, erkjenner eiendomsmegler Hans Houeland.

Han har nettopp lagt ut boligen på nytt under det nyoppstartede meglerkontoret Fjord & Partners, som han har åpnet sammen med Odd Kalsnes.

Justering måtte til

– Prisen har jo gått ned fra 40 millioner til nesten 32. Var det nødvendig å justere litt der?

– Ja, vi må tilpasse oss markedet. Og når man går fra lave renter til høye renter ganske kjapt, skjer det jo noe med boligmarkedet, svarer Houeland og legger til:

– Det går tid før folk venner seg til et nytt prisnivå, og noen ganger må det justeres flere ganger før man får selger og kjøper til å møtes, men nå begynner vi å nærme oss et nytt equilibrium. 

EQUILIBRIUM: Eiendomsmegler Hans Houeland tror det er dags for at kjøpere og selgere møtes på prisforventningene. Foto: Håkon Sæbø

Først ble prisen kuttet med 5 millioner kroner. Det var imidlertid ingen kjøpere som var villige til å betale 35 millioner for rekkehuset.

Nå er det satt opp ny visning, og ifølge Houeland har de fått seks nye henvendelser etter det siste priskuttet.

– Så det virker som at det prisnivået vi har gått ut på nå, hjalp.

Tror bunnen er nær

I sommer fortalte Houeland at de var i forhandlinger med to par om boligen i Magnus Barfots gate 10, men understrekte at de hadde god tid

– Nå har det gått 1,5 år. Begynner det å haste litt med et salg?

– Nei, absolutt ikke. Runar tenker at når man først er i gang og skal selge, så er det greit å bli ferdig, og det er det vi gjør nå. Men hvis det ikke er noen som har lyst til å kjøpe på fornuftig nivå nå, legger han den heller død. Da kan han heller leie den ut en periode, eller la den stå tom en periode til, sier eiendomsmegleren.

(1 / 5)

Det kryr av dyre boliger på Finn om dagen, og ekspertene spår en tøff bolighøst. Tilbudssiden øker, mens trafikktallene viser at vesentlig færre er innom annonsene.

Houeland er likevel optimistisk, og holder en knapp på at det vil skje en del transaksjoner i nær fremtid.

– Det blir ingen quick fix, men bunnen i boligmarkedet nærmer seg. Jeg ser på denne høsten som kan bli ganske travel. Det siste året har det vært ganske dødt, men nå merker vi at så lenge prisene kommer ned på et nytt, fornuftig nivå, med tanke på det rentenivået vi har, så lander dealene.

– Da finner kjøper og selger hverandre. Men frem til nå har selgerne hatt altfor høye prisforventninger, og kjøperne har vært fraværende. Nå ser vi at kjøperne er der, men på nye nivåer.

Nabohuset også til salgs

Også Magnus Barfots gate 8, som ligger vegg i vegg med Vatnes townhouse, er til salgs om dagen.

Her holder investor Christer Tunold, som jobber som daglig leder i Paal Hveems Greenwich Land Securities, til. Han betalte i fjor hele 110 millioner for Christian Saures palass i vannkanten av Snarøya, og har siden forsøkt å avhende Frogner-huset uten å lykkes.

Opprinnelig ble rekkehuset avertert med en prislapp på 48 millioner, før prisen nå er kuttet ned til 40 i senere tid.

Boligen er fortsatt ikke solgt, men eiendomsmegler Vidar Øie Nilsen i Sem & Johnsen er på vei til en privatvisning av boligen når Finansavisen slår på tråden.

IKKE SKREMT: Eiendomsmegler Vidar Øie Nilsen i Sem & Johnsen erkjenner at de to boligene ser like ut fra utsiden. Foto: Sem & Johnsen

Øie Nilsen lar seg ikke skremme av at «nabokonkurrenten» har skrudd ned prisen, og med det er rundt 8 millioner billigere:

– Det er brukt betydelige summer på oppussing her, og kjøpere verdsetter forskjellige kvaliteter ulikt, selv om boligene fremstår noenlunde like fra utsiden.

Han mener markedet blant de litt dyrere boligene har tatt seg noe opp den seneste tiden, og sier Tunold har god tid da han uansett skal pusse opp litt på Snarøya før flyttelasset er klart.