<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
lead
lead
KOSTBART: En sentral del av Successions sesong 3 er til salgs. Bare fellesutgiftene er på nesten 100.000 år måned.  Foto: Sotheby's

TV-leilighet til salgs for 200 millioner kroner

Om du er steinrik og digger Succession, kan kanskje denne kåken fra serien være noe for deg. Men prisen er stiv.

Publisert 18. nov. 2021
Lesetid: 3 minutter

Succession har tatt verden med storm. I motsetning til Exit, som åpner med horer og løspeniser og vold, tok det lang tid for den amerikanske serien å bygge momentum. Men når den først har dratt deg inn, blir du fort oppslukt av å følge med på intrigene i den steinrike, fascinerende og tidvis forferdelige Roy-familien.

Kanskje er det graden av rikdom som fascinerer, all den tid familien skal portrettere én prosenten av énprosenterne. Altså rikdom på en annen skala.

LEGGER PLANER: Plot passer best i dyre omgivelser, i alle fall om man skal følge Kendall Roys regler. Foto: HBO

For å illustrere, i podcasten til Rob Brydon (Brydon &) forklarerer Matthew Macfadyen litt mer om hvordan disse menneskene lever. Han spiller den inngiftede, og tidvis strevende, svigersønnen Tom Wambsgans. I podcasten forklarte han at første sesongen fikk kritikk av seriens researchere for bruken av dyre skjerf og frakker. Det var ikke det at ikke tingene var dyre nok, det var bare det at figurene er så rike at de ikke trenger dem uansett pris. Det var rett og slett ikke plagg de brukte, all den tid de alltid gikk fra en varm bil til et varmt helikopter til et varmt fly. Graden av ukomfort var aldri stor nok til å kreve noe annet enn dyre kasjmirgensere.

Er det rart serien fascinerer og provoserer.

Leilighet til 200 millioner kroner 

Vel, om du kjenner på at det kunne vært litt digg å leve denne verdenen helt ut, så har du nå mulighet. For en av leilighetene i sesong 3, som der er hjemmet til den fortapte sønn Kendall Roys ekskone, er nå kommet på markedet, gjennom Sotheby's. I serien fungerer den som et slags war room for sønnens krig med faren. I virkeligheten kan den bli din. Det fordrer åpenbart at du er rik, for prislappen er på rett under 200 millioner kroner.

OVER ETASJER: Trappen er enkel å kjenne igjen, og tar deg opp i leilighetens andre 300 kvadratmeter. Foto: HBO

Leiligheten ligger i ikoniske Woolworth Building, som var verdens høyeste bygning til 1930. Den er forsåvidt temmelig høy fremdeles, med sine 241 meter over bakken. Og ikke tro at du setter noen rekord om du casher ut for Succession-leiligheten. Toppleiligheten gikk tross alt for rett under 700 millioner kroner tidligere i år.

Likevel, det er ikke noe hybel du casher ut for. Leiligheten går over to etasjer og er på 630 kvadratmeter. Det gir en kvadratmeterpris på 354.000 kroner. Det er artig nok bare 60.000 kroner mer pr. kvadratmeter enn prisrekorden i Oslo, som ble satt i en OBOS-leilighet på Majorstuen tidligere i år.

Det er også nesten syv meter under taket, det følger med fem soverom, to sminkerom, fire bad og en 200 kvadratmeter stor takterrasse. Og selvsagt et profesjonelt kjøkken, da det er lite sannsynlig at du skal steke en grandis når du er på «Hytta i New York».

Og selvsagt følger det med tilgang til vinkjeller, parkering og treningsstudio. Ergo er alt klappet og klart for en fiendtlig overtakelse av familieselskapet.