<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
FIRKLØVER: Mauron Musy MU03 Quadrifoglio har Alfa Romeos velkjente lykkebringer på urskiven. Foto: Mauron Musy

Kjører du en rådyr Alfa Romeo? Da matcher denne klokken

Mikromerket Mauron Musy hyller Alfa Romeos racingtradisjoner.

Publisert 11. apr. 2021
Lesetid: 2 minutter

For noen av oss har det grønne firkløveret en helt spesiell betydning. Symbolet dukket for første gang opp på en Alfa Romeo RL Targa Florio i 1923, hvor firkløveret raskt fikk status som en lykkebringer av overtroiske førere og mekanikere. 

Opp gjennom årene har emblemet prydet mange av Alfa Romeos heftigste modeller, og firkløveret – «Quadrifoglio Verde» eller «QV» – brukes i dag som det italienske merkets motsvar til tyskernes «M», «AMG» og «RS».

Kun 16 stk.

Mauron Musy MU03 Quadrifoglio er en hyllest til Alfa Romeos stolte racingtradisjoner. Klokken er en eksklusiv limited edition på kun 16 eksemplarer, som alle er utsmykket med det velkjente firkløveret på urskiven. Lyder navnet Mauron Musy ukjent, er du neppe alene. Det sveitsiske mikromerket ble grunnlagt i 2013, og produserer kun et hundretalls klokker i året priset fra rundt 100.000 kroner og oppover.

Quadrifoglio er basert på signaturmodellen Armure, som ble introdusert av Mauron Musy i 2019. Den særegne urkassen av titan har en diameter på 44 mm, og består av hele 36 ulike komponenter. Antallet kan ikke bare ses i sammenheng med kassens estetikk, men også den patenterte teknologien «nO-Ring». Mens konvensjonelle klokker holdes tette ved hjelp av en rekke ulike pakninger, har Mauron Musy klart å eliminere behovet for gummi. Likevel er klokken vannresistent til 300 meter, og fraværet morknende pakninger øker det anbefalte serviceintervallet til hele syv år.

EKSKLUSIVT: Kaliber MM01 produseres eksklusivt for Mauron Musy av La Joux-Perret.

100 prosent sveitsisk

Under firkløveret på urskiven er en liten plakett med teksten «Swiss Crafted». Nei, det er ikke snakk om svake engelskkunnskaper, men derimot et lite spark til det sveitsiske Forbundsrådets kriterier for bruken av «Swiss Made». I motsetning til «Swiss Made» – som blant annet tillater en viss bruk av importerte komponenter – hevder Mauron Musy at deres klokke er 100 prosent produsert i Sveits.

Arbeidet er imidlertid ikke gjort helt alene. Mens kassen er skapt «in-house» hos Mauron Musy, er urverket utviklet i samarbeid med La Joux-Perret. La Joux-Perret er i dag eid av japanske Citizen Watch, men den sveitsiske urverkprodusenten har tidligere gjort seg bemerket som leverandør til merker som Girard-Perregaux, Hublot og Sinn. Ikke overraskende er kaliber MM01 et urverk av høy kvalitet, med et industrielt uttrykk som matcher klokkens tøffe design.

Fortsatt muligheter

Mauron Musy har knapt en forhandler nord for Paris, men kan kjøpes online direkte fra Sveits. I skrivende stund er det fortsatt mulig å sikre seg et av de 16 eksemplarene.

Med på kjøpet får man to valgfrie remmer av lær eller gummi, og den veiledende prisen er satt til 12.700 sveitsiske franc. Med dagens kurs tilsvarer det rundt 116.000 kroner for Mauron Musys eksklusive lykkebringer.