<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
MODERNE KLASSIKER: 55-meteren som er til salgs, har stramme harmoniske linjer.

Perfekt for deg med en halv milliard i yachtbudsjettet

– Gemini er yachten for deg som har mye cash og lite tid, sier Mark Cavendish.

Publisert 1. apr. 2021
Lesetid: 4 minutter

Ifølge Cavendish, som er Heesens salgssjef og ikke syklisten, er Gemini det eneste store, nederlandske nybygget du kan få kjøpt nå og levert i 2022. Du trenger snaut 500 millioner kroner for å sikre deg det 55-meter lange nybygget i stål og aluminium.

GLASS: Deler av skansekledningen er i glass slik at det blir mer utsikt fra salongen og spiseplassen på hoveddekket.

Optimalisert for marsjfart

Heesen er i gang med sveisingen av stålskroget og aluminiumsoverbygget i Oss. De to delene settes sammen i mars 2021. Etter det er det vanskelig å endre nevneverdig på utearealene og layoutene under dekk.

Den klassiske stilen til prosjektet er det ikke vanskelig å like. Frank Laupmann har etter vår mening gitt 55-meteren et moderne og samtidig tidløst preg med harmoniske linjer. Store vindusflater kommer du ikke utenom, men Gemini har ikke de gigantvinduene som preger enkelte andre yachter. 

Cirka 2.600 hester gir Gemini en toppfart på 15,5 knop og en marsjfart på 13 knop. Skroget er optimalisert for en relativt høy, økonomisk marsjfart

Sannsynligvis må du nok også nøye deg med de to litt spinkle MTU-motorene som verftet har valgt. Det tror vi ikke du vil angre nevneverdig på. Cirka 2.600 hester gir Gemini en toppfart på 15,5 knop og en marsjfart på 13 knop. Skroget er optimalisert for en relativt høy, økonomisk marsjfart. Med større motorer kan du nok kjøre litt fortere, men du vil svi av en anselig mengde mer diesel.

ELEGANT: Interiøret har en enkel stil med tydelig geometri. Fra utsiktssalongen er det utgang til spiseplass i friluft.

Kult, italiensk interiør

Heesen presenterer 55-meteren med et interiør designet av studioet til italieneren Luca Dini. Han har lang fartstid i bransjen, men det er første gang Heesen har tiltrodd han en jobb. Er du kjapp på labben, villig til å betale litt ekstra og muligens forsinke prosjektet noen måneder, kan du helt sikker jekke ut standardinteriøret til fordel for en annen stil designet av din egen designer.

SPEIL OG MARMOR: Salongen er ikke overmøblert. Taket er trukket med tekstil for å dempe støy.

Dini har valgt en form for geometrisk design med tydelig markering av horisontale og vertikale linjer samt rette vinkler og lyse, kjølige farger. Til markeringene i de lyse panelene som delvis er belagt med skinn, har han brukt mørkbeiset og glanslakket koto. Gulvene er belagt med en blanding av treverk, marmor og tepper. Der hvor det ikke er store speil, er takplatene trukket med tekstiler. Det er med på å dempe støyen i de store rommene med blanke overflater. 

Konge på hoveddekket

Under dekk i 55-meteren som er 9,6 meter bred, kan gjestene boltre seg på 400 kvadratmeter. På det nedre dekket befinner det seg fire rommelige gjestelugarer og seks mannskapslugarer med køyesenger. Skipperen har egen lugar på brodekket. Her er det også gjort plass til en stor VIP-lugar med flott utsikt. Gjestene beveger seg oppover i yachten via en sentral vindeltrapp. Mannskapet har egne trapper som forbinder lugarene med byssa og styrehuset. Opp til soldekket er det bare en utvendig trapp fra brodekket.

ROMMELIG LUGAR: Eieren disponerer over 80 kvadratmeter på hoveddekket.

Eieren bor i en lugar forut på hoveddekket. Med en kontorgang, soverom, et gigantisk bad med badekar og garderobe er lugaren totalt på 83 kvadratmeter. Som i resten av yachten har Dini valgt en ganske beskjeden og lett møblering. Sammen med store vindusflater fremstår eierlugaren som lys og luftig.

110 KVADRATMETER SOLPLASS: På soldekket er det skjermet spiseplass og boblebad. Det er også en sittegruppe i forkant av førerhuset. På dekket forut lagres vannleker og lettbåt. Foto: Heesen

Lettbåten på dekk

Salongen på hoveddekket er ikke så stor, men den rommer flere sittegrupper og spisebord med plass til 12 personer. En stor, profesjonell bysse er plassert på styrbord side. Kokken har en viss utsikt og mannskapet kan gå fra et pantry i tilknytning til byssa via sidedekket når de skal servere gjestene på akterdekket eller i strandklubben.

Fra byssa er det direkte utgang til spiseplassen på hoveddekket og matheis opp til et pantry på brodekket. Yachten har også et flott spisebord på det 110 kvadratmeter store soldekket. På brodekket er det en lukket salong med fin utsikt og skyvedører ut til en rommelig uteplass.

MYE STEIN: Veggene og badekaret på badet til eieren er i marmor.

Heesen har valgt å plassere lettbåtene og vannlekene på dekket forut. Her er det plass til to lettbåter på cirka syv meter, vannscootere og andre, mindre vannleker. Hekken er frigjort til en fin strandklubb med teak på vegger og gulv. De frittstående møblene i strandklubben kan du bytte ut med trimapparater. I tilknytning til strandklubben er det både bad, badstue og dusj.